Inflyttning avklarad

I fredags gick flyttlasset och allt gick bra, vi firade första natten i huset med champagne.
Nu håller vi på att packa upp kartonger och städar ur lägenheten för fulla muggar, sen börjar vi med trädgården.
Tjing tjong medaljong!

Badrummet klinkrat

Idag kom golvet på och ska fogas i morgon förmiddag. Efter lunch kommer rörmockarn som kopplar in alla rör samt toastol samt monterar all interiör, ska bli skönt att slippa gå till skogs varje gång man ska pissa :-)
Badrum 3

Matjorden utplanerad

Idag kom matjorden som vi beställt samt grävaren som planerade ut jorden, nu återstår bara att "välta" jorden och så gräs. Vi får se när vi gör detta, viktigast just nu är att vi blir klar invändigt.
Matjord 1

Badrummet kaklas

Då var badummet kaklat, så nu återtår bara klinker på golvet och fogningen som Plattsättarn skulle börja med imorgon och på onsdag kommer Rörmockarn och skuvar in handfat med kommod och handdukstorken mm.
Kakel 1
Kakel 2

Under tiden har jag slipat klart golvet i garaget samt färdigmålat väggarna och imorgon tar jag sista varvet i taket samt börjar olja golvet. Therese har tvättat upp en jävla massa kläder samt packat kartonger som står och väntar på flytten. Vi kommer flytta lite pö om pö, men på fredag går det största flyttlasset då vi hyrt en skåpbil på 22 kvadratmeter och kallat in några starka gubbar och gummor för att vara politiskt korrekt :-)

Badrummet växer fram...

Här ser vi en bild där badrummet är "primat", armerat och golvvärmen är dragen och väggarna klar med våtrumsskivor istället för tidigare spånskiva. Nu har vi hämtat alla grejjor till badrummet, vårt nya flashiga handfat, kommod och spegel från Vedum, blandare från Hans Grohe samt vår handdukstork från Nordhem. Har även börjat titta på ett hörnbadkar som senare skall inhandlas.
Badrum 2

Och här en bild tagen lite senare på kvällen och här är nu badrummet flytspacklat.
Badrum 1

Och här har vi hallen som genomgått exakt samma förvandling som badrumsgolvet med primer, armering, golvvärme och flytspackel. Klinker i hallen lägger vi själv till veckan när allt torkat upp ordentligt.
Hallen 1

Förbereda badrum del 2

Idag har vi fortsatt med att riva ner spånskivorna i badrummet. Passade även på att isolera innerväggen för att slippa diverse ljud från toaletten :-)
Rivning 2
Vidare har vi under dagen börjat montera in hyllplan och trådbackar i köksskåpen och garderoberna och kommer fortsätta med det under morgondagen.
Hyllmontering 1

Imorgon kommer en elektriker som ska koppla ihop fjärrvärmeväxlaren med frånluftsvärmepumpen 07.00 och så kommer plattsättarn och ska börja med badrummet.

Förbereda badrum

Idag har det vart full rulle ute i huset. Therese har börjat montera hyllplan i köket samt städa garaget och Johan har börjat riva spånskiveväggarna i badrummet så det kan förberedas för kakel och klinker.
Vi ska även fortsätta imorgon för att hinna så långt som möjligt. Sen ska vi börja slipa garageplattan så den kan målas innan vi börjar flytta över kartonger från lägenheten till huset.
Rivning 1
Rivning 2

Husbesiktningen avklarad

Idag kl: 12.00 hade vi besiktning på huset.
Vi gick igenom rum för rum och slutligen garage och övervåningen.
Vi hade själv hittat några småskavanker såsom någon lackskada på någon kökslåda och ena arbetsbänken i köket, men inga allvarliga saker. De byter ut både köksbänken och någon låda. De kommer även att byta ut en del av golvet i "Master Bedroom" som hade en liten repa samt att de ska isolera en "socka" på övervåningen lite extra som besiktningsmannen hittade samt en litet lös el-kontakt. Utvändigt var det några foder som ska bytas ut samt en plåt som ska dölja elkablar samt en hängränna på framsidan som ska åtgärdas. Vidare ska de ska slipa upp några plankor på farstukvisten som var något skadade.
I det stora hela tycker jag det var mindre småskavanker än väntat, det är ju ändå ett rätt stort bygge som både kan skadas i frakten och under bygget.
Nu är även finplaneringen av tomten klar och vi väntar in matjorden som är beställd, den skulle komma idag egentligen, men eftersom det regnade för mycket kommer den en annan dag.
Jag har nu börjat förbereda badrummet för att börja riva ner spånskivorna så plattsättarn kan sätta in Glasroc Våtrumsskivor och sedan kakla och klinkra badrummet.

Det närmar sig verkligen inflyttning nu!!!

Städning

Idag när Therese var in och extrajobbade så passade jag på att städa upp efter målarn och "pappade" av skyddspappret på golvet och dammsög hela huset. Det var verkligen trevligt att få bort allt papper och allt bygg och slipdamm, nu ser man hur fint det kommer att bli.
Vardagsrum 1
Kök 1
Sovrum 1

Taperterna upphängda och fjärrvärmen inkopplad

Ikväll gör vår målare från Sundsvall klart huset med tapeter, då är det bara golvlisterna kvar till imorgon sen har vi huset för oss själva fram till besiktningen torsdagen den 11 juni. Här är en bild från vardagsrummet som blev klart i eftermiddag.
Tapetsering 1
Idag kom även en rörkrökare och svetsade ihop fjärrvärmekulverten med vår fjärrvärmeväxlare, nu återstår det bara för elektrikern att programmera om pumpen att skicka på fjärrvärme istället för att gå på elpatron. Här nedan är en bild på fjärrvärmeväxlaren, när allt är klart kommer det även att sitta en låda för att skymma alla fula rör.
Fjärrvärme 1

Veranda utstakad + finplanering

Idag har jag vart på tomten och röjjt upp det sista på baksidan för att vi ska kunna ta dit en grävare för att finplanera tomten och sedan får han köra ut matjord till en framtida gräsmatta. Jag ringde och beställde detta idag och han skulle börja den här veckan om han hade tid över, annars blir det troligtvis nästa vecka. Vidare har jag stakat ut en veranda(se utstakade pinnar på bilderna nedan) på 44kvm, mest så det inte planeras en massa matjord på den arean, men om man har bra fantasi kan man ju ana hur det kommer se ut när det är klart.
Utstakad veranda 2

RSS 2.0