Vem fan har parkerat traktorn i vårt badrum!?

Vem har gjort sig skyldig till denna grova företrädelse!? Att parkera traktorn i vårt badrum är INTE OK!
Traktor 1

Skämt åsido så börjar det verkligen hända grejjer på tomten, idag har de förberett allt genom att köra dit ett stort lass grus, sand och diverse material som ska användas när de gräver grunden. De har även ställt fram både traktor och grundgrävare på vår tomt så de kör igång tidigt imorgon(gissar vi).
Grävare 1
Traktor 2

Det börjar faktiskt kännas lite overkligt att vi snart har vårt sprillans nya hus! Jag tror inte jag kommer att förstå det fyllt ut förrän vi flyttar in. Ingen har någonsin varken fjärtat eller skitit där innan. Ska bli extra roligt att visa övervåningen och med lite risk för "internskämt", men det skiter jag i.

- "Och här har vi övervåningen" .
- "JAAHAAAA".

Plintar och socklar

Nu har plintrna och socklarna till husgrunden kommit och troligtvis börjar grundgrävaren med detta imorgon alternativt i början av nästa vecka. Man ser även i bakgrunden att de kört dit vansinnigt mycket fyllnadsmassor och nu börjar man faktiskt se hur högt upp vårt hus och tomt kommer att ligga.
Här ligger plintarna och jäser en sista stund innan de åker ner i marken(Ligger dessutom en liten bit in på grannens tomt)!
Plintar 1
Och här ligger socklarna(på vår tomt)
Socklar 1

Här är en bild(vy bakifrån) där man ser lite bättre hur sjukt mycket de fyllt upp tomten!!!
För er som har skarp syn ser ni även spaden i första högen till vänster i bild(Man kan nästan tro att vi handskottat allt(?))
Fyllnadsmassor 1

Hemnet

Lägenheten ligger nu på hemnet om någon har missat det:
http://hemnet.se/beskrivning/hemnet/384394

Rör + Fyllnadsmassor + Brevlåda

Idag har Therese tillsammans med Peter ordnat fram rör till el, fiber och dränering som skall grävas ner inom kort i samband med grunden.
Rör 1

Mer rör och fiberslangar.
Rör 2

Som ni ser på bilden ovan har även grundgrävaren börjat köra ut fyllnadsmassor till tomten eftersom vi ligger lite lågt och ska upp en bra bit. När åkte ut till tomten i eftermiddag för att se över framgångarna såg vi att posten hade vart och ställt ut brevlådor till samtliga tomter så en av dem var uppmärkt med vår gatuadress, så nu måste vi åka ut och vitja den lådan lite då och då.
Brevlåda 1

Radonprover, del 3

Nu har provsvaren kommit!

Prov 1 gav 5 kBq/m3 vilket motsvarar lågradonmark.
Prov 2 gav 12 kBq/m3 vilket motsvarar normalradonmark.

Nu ska vi skicka in svaret på analysen till kommunen och se om det bara är att köra på eller om de föreslår någon åtgärd. Jag tror personligen inte att vi behöver göra något.

Händelserik dag

Idag var en händelserik dag kan man säga.

Det började med att grundgrävaren ringde 08:20 och meddelade att han kunde börja gräva grunden redan nästa vecka vilket vi tackade ja till. Han håller på att gräva ner en grund ca 75meter ifrån vår tomt och hade lite fyllnadsmassor över och undrade om vi ville köpa dessa till ett förmånligt pris, grannen som vill bli av med massorna betalar lastning och lossning och vi betalar framkörningen vilket vi tjänar på.

Vi har även idag beställt inkoppling av VA från Krokoms kommus eftersom grundgrävaren även ska hjälpa oss med att gräva in servisledning, dränering, el, fiber, frjärrvärme osv.

Sen var jag ner med situationsplanen/nybyggnadskartan till det lokala "mätkontoret" och beställt utsättning av huset, vilket innebär att man markerar upp med pinnar vart de yttre hörnen på vårt hus och garage hamnar så grävaren vet hur byggnaderna ska stå. Sedan åkte jag upp på byggvaruhuset och köpte "läkt" som jag sågade upp så de kan användas vid utsättningen.
Läkt 1

Nu ikväll var vi förbi tomten och "kollade läget" så hade de redan vart dit och satt ut pinnarna, så nu ser man hur huset kommer att hamna(lyckades dock inte ta någon bild av detta).

Helgbesök på Blåmesvägen

Var förbi och titta till tomten i helgen och tog dessa bilder.
De håller på att gräva ner fjärrvärmen och fiber, därav konerna och barmarken.

Therese 1
Therese 1

Radonprover, del 2

Nu är proverna upplockade igen och inskickade till Luleå på analys.
Enligt bilagan skulle man få svar inom ett par dagar, så det är bara att hålla tummarna.
Det är ingen av våra grannar som har förhöjda värden, så det verkar som det är bra mark iallafall.
Det är dom två vita små burkarna som innehåller aktivt kol och vart nergrävda som ska analyseras.

Radonprov 4

Radonprover

Nu har jag(Johan) och pappa vart ut på tomten och grävt ner två stycken radonprover.
Dessa ska vara nergrävda 70cm-1meter i marken 4-5 dagar.
Sedan skickas de på analys. Detta kommer sedan skrivas in i energideklarationen av huset vad jag förstått, sen vill även kommunen ha en kopia av analysen.
Proverna grävs ner på två valfria ställen på tomten, vi tog ena bakom garaget och det andra bakom "master bedroom".
Innan vi åkte ut på tomten var vi på varuhuset Jula och inhandlade spett och spade för att ta oss igenom den massiva tjälen, väl ute på tomten visade det sig att det inte var någon tjäle(däremot en jävla massa snö!!!) så det gick relativt lätt att gräva ner proverna med de nyinvesterade handverktygen.

Radonprov 3

Radonprov 1

Radonprov 2

RSS 2.0