Badrummet på övervåningen börjar ta sig...

Nu har det börja hända grejer uppe i badrummet igen, jag har förberett allt som jag kunnat, nu är arbetet överlämnat till en plattsättare som ska kakla, klinkra, ordna tätskikten, golvvärmen mm.
Medföljande golvbrunn är ursågad och utbytt till en bättre.
Golvbrunn 1
Golvbrunn 2

Även golvet nu primat, armerat och värmeslingan är på plats och fallet i duschen har flytspacklats en första vända, resterande av flytspacklingen görs på måndag. Skönt att allt börjar falla på plats till slut.
golv i badrum 1
golv i badrum 2

Lukas börjar på dagis!

Idag är en stor dag! Lukas börjar på dagis!
Igår märkte vi upp kläder med Lukas namn och packade ned det som ska följa med idag.
12.30 ska vi infinna oss på förskolan och kommer att stanna där ett par timmar idag för att sedan trappa upp under veckan. Både jag och Therese är helt övertygade om att allt kommer att flyta på bra, men det kommer ändå att kännas konstigt att sedan lämna honom där för att börja jobba efter mer än ett halvårs pappaledighet.
Just nu tar Lukas en powernap och jag förbereder lunch till både mig och lilleman, sedan bär det av.
Hur som helst blir det en stor omställning både för oss som föräldrar och för Lukas själv, han måste känna sig trygg både med den nya omgivningen samt personalen och även vi som föräldrar måste känna oss trygga att lämna det käraste vi har till någon annans ansvar.
OMSTÄLLNING VAR ORDET


Vattenburen golvvärme i garaget!

Igår började rörkrökaren koppla på den vattenburna golvvärmen i garaget, det är dock inte helt färdiginstallerat än, men är inte allt för många timmar kvar innan allt bör fungera.
Det kommer att sättas in ett såkallat pushsystem för att inte skicka ut samma varma vatten som i elementen inomhus då vi inte vill ha +20 i garaget utan runt 8-12 plusgrader vintertid.
Här en bild på Push12:an och slangarna som går ner i garageplattan aldeles utanför dörren till tvättstugan så man smidigt kan justera temperaturen.
push 12

Personligen har jag någon dag ledig från husarbete då jag råkade borra ner en trasig borr nästan igenom hela ringfingret som renderade i jourläkarbesök och röntgen för att se om det fanns metallrester kvar i fingret. Allt är nu ok, men gör ont som ett helvete.

Lek i solskenet! En riktigt fin höstdag so...

100media_imag109 (MMS)

Lek i solskenet! En riktigt fin höstdag som började med -3 grader och frost till nu ca +20 grader i solen!


Badrumsinterniör beställd

Igår beställde vi det sista till badrummet på övervåningen, det som saknades var toalettstol samt duschväggar. Allt anländer troligtvis till veckan så jag återkommer "kanske" med bilder.
Har även fått klartecken från kakelfirman som ska kakla och klinkra att de startar v.39, dvs 26 september.
Innan dess ska jag hinna med att sätta klart taket, spackla och måla utskottet där ventilationen går samt koppla på väggstosen samt frånluftsdonet. Jag hoppas på lite barnvakt i veckan så vi hinner göra klart allt, annars blir det tajt med tid.

Jag och Lukas väntar på bussen i blåsten!

100media_imag108 (MMS)

Jag och Lukas väntar på bussen i blåsten!


Duschset samt blandare beställt

Idag såg vi i tidningen att en lokal kakel & bad-firma har 20% rabatt på duschset och duschblandare vilket passar oss bra eftersom badrummet på övervåningen börjar ta form och kakel och klinkers-sättning påbörjas inom kort.
Vi fyndade en FM Mattsson Ebro duschset och FM Mattsson Garda som tillhörande blandare, totalt 6.125kr = fynd!
duschset 1

Imorgon bär det av till Fresken för att beställa toastol och duschväggar, handfat finns redan hemma i garaget, nu kör vi!!!!


Uppgraderat utebelysningen

Häromdagen köpte vi ny utebelysning och idag var tiden inne för att koppla in och skruva upp den. Bilderna blev ju sådär, men man kanske får en liten humm. Nästa sommar blir det takfotsbelysning samt skymningsdimmer, eller hur therese!? :-)
Utebelysning 1
Utebelysning 2
Utebelysning 3

Badrum badrum

Jag har nu jobbat på i badrummet på övervåningen och satt klart våtrumsskivorna(Glasroc) samt satt innertak(Elittak) i snedtaket. Irriterande nog verkar det som det saknas två(!!!) plattor till taket, känns lite sådär att köpa ett helt paket tak när jag bara behöver två skivor så om någon har någon skiva liggandes så är jag intresserad av dem.
Lite svårt att fotografera ett badrum på ca 5 kvm, men jag slänger ändå upp några bilder, håll till godo.
Badrum 1
Badrum 2

Jag har även börjat få in lite offerter på att kakla och klinkra, flytspackla in golvvärme osv. Det blir samma kakel och klinker som på nedervåningen, slänger ut en bild även på det.
Kakel 1

Måste avsluta med ett passande(med tanke på badrum) och skönt klipp från youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=yrO4SZY_Af4


RSS 2.0