Big Ben i London Eye

Detta inlägg har inget med husbygget att göra, men jag kände mig tvungen att ladda upp denna bild, den är bara sååå häftish! Den är tagen på vår Londonresa under Kristi Flygarhelgen och man ser Big Ben genom London Eye!
BigBenLondonEye

Första planteringen

Nu är våra första buskar planterade, det rör sig om två olika sorters svarta vinbär som vi hoppas ska ta sig.
Den ena busken köpte vi på Jamtlis trädgårdsmarknad och den andra fick Therese av fam. Heidenvall i present och det tackar vi för.
Jag grävde upp ordentliga hål som jag först fyllde upp med vatten och när det runnit undan fyllde upp med matjord. La sedan ner buskarna och fyllde på med mer matjord och trampade till enligt konstens alla regler(läste på hur man skulle göra). Nu är det bara att vattna med jämna mellanrum och hoppas det kommer några bär, så håll tummarna!

Vinbuske 1
Vinbuske 2
Vinbuske 3

Surströmmingsskiva

Ikväll har vi haft vår utlovade skiva av SOS(Smör Ost Sill) samt surströmmning som ingen av våra byggare hade provat tidigare. När jag väl öppnade surströmmningburken var det bara en som slutligen ville prova, de andra bangade ur :-)
Han gjorde den hårda vägen, dvs slukade en hel fisk utan något till, men provade även som stut med alla tillbehör vilket han gillade bättre. Vi hade naturligtvis med oss snaps, OP Andersson och Hallands Fläder där de gillade den sistnämnda bäst.
Vi hade en trevlig afton även om det blev lite kallt på kvällskvisten.
Suris 1

Golvet klart!

Här kommer lite bilder över golvet som blev klart nu ikväll när vi var förbi huset och tittade.
Nästa steg är nu att vänta in målarn som ska komma och spackla och tapetsera!
OBS: From nu är det skoförbud inne på Blåmesvägen 11 så vi/ni inte repar vårt fina trägolv!

Köksgolv:
Golv 1
Vardagsrumsgolv:
Golv 2
Kök/Lite Hall/Lite Vardagsrum:
Golv 3

Klart utvändigt... nästan

Nu är vårt Estlänska bygglag snart helt klar utvändigt och sedan återstår bara att måla huset, men det tar vi senare i sommar/höst. Garageporten är även den på plats och takkupans tak är komplett och hängrännor sitter där de ska utom en som saknas på framsidan.
De har nu gjort klart taket invändigt och kommer imorgon börja lägga vårt trägolv, ska bli spännande att se när allt är klart. I helgen hade vi tänkt fylla igen de hål som är i marken efter sättningar så allt är klart för att beställa matjord. Vidare har jag börjat räkna och rita på en altan som ska snickras så småningom. 
Framsida 1
Baksida 1

Therese 30år

Idag fyller Therese 30år och vi kommer att bjuda på kaffe med dopp ute i huset för dem som vill komma förbi idag.
Storfika blir det på söndag den 17 Maj!
Grattis älsklingen min!

Takläggning

Nu är takläggningen i full gång och klar imorgon eftermiddag enligt våra Estlänska byggare. När taket är klart kommer de börja arbeta inne med golvläggning, sättning av innertak osv.
Själv har jag börjat sätta insektsnät i takfoten så vi slipper ovälkomna gäster framöver, tyvärr så gick min nyinförskaffade häftpistol sönder så det blev produktionsstopp! Byter ut skiten imorgon!
Therese kämpar och sliter med att plocka spillvirke och annan bråte(och det blir en jääävla massa) och lasta på släpvagn som vi åker på återvinningen med jämna mellanrum.
Nu ska vi blaska av oss och åka till Carina och Peter och äta middag, det är skönt att bli bortbjuden på mat eftersom man är rätt slut efter en dags grovarbete, kontorsråttor som vi är... 

Takläggning 2

Mer bilder finner du här...

Vår privata fotograf(Göran) lägger upp sina bilder på nedan länk:
http://www.skuggans.se/mrshadow/pictures/blamesvagen11/index.html

Tack för alla bilderna!

Ruskigt fort!

Husbygget fortsätter i ruskig fart!
Vi har haft mycket tur eftersom vi fått två byggteam på vårt hus under två dagar, det kom igår upp två extra personer från ett bygge i Sundsvall (det var för dåligt väder där för att resa hus samt att dom saknade kranbil). Till detta kommer att våra Estlänska byggare jobbar på som två svenska byggare.
Idag har de hunnit med att resa garaget och takkupan på baksidan av huset, när vi åkte hemåt (helt slutkörda) runt 19.00 började de med att resa farstun.
Jätteduktiga och trevliga killar!!

Första incident (och enda hoppas vi på!) idag... En av killarna fick en spikpistol i huvudet... det gick bra trots allt. Bara ett litet jack. Vi fick honom att vila ett litet tag iaf men sen fortsatte han att jobba precis som innan.

Eftersom dom har varit så många har det inte funnits så mycket för oss att göra. Vi har städat undan så mycket vi kan av allt som ligger och skräpar, kokar kaffe och tjatar om att vi vill hjälpa till. 
Men idag har vi kört iväg första lasset med skräp och Johan har handlat in grejer för att bygga en extra vägg mellan vardagsrummet och tvättstugan. 

Det är utom tvekan hur häftigt som helst!! Det går otroligt fort. Jag hade så ont i magen i går morse och jag sov bara några timmar men natten till idag sov jag betydligt bättre ;)

I natt ska dom sova i huset. Jag hoppas att dom kommer att sova lika gott som oss ;)

Tack till alla som hjälper oss med både stort och smått ;)

Husbygget fortsätter 1
Husbygget fortsätter 2

Huset monteras!

Nu är vi hemma på lunch och kranen har åkt hem, så här kommer lite bilder på.
Vi åker nu ut på Blåmesvägen igen och tänkte bjuda byggarna på lite kaffe med dopp.
Husmontering 1
Husmontering 2
Husmontering 3
Husmontering 4
Husmontering 5
Husmontering 6
Husmontering 7

Imorgon blir vi med hus!

Imorgon börjar kranförare och byggarbetare tillsammans med oss själva att sätta ihop vårt efterlängtade hus med start 07.00. Ikväll har vi därför gjort de sista förberedelserna. Vi har plastat grunden med åldersbeständig plast i lätt duggregn och röjjt upp så vår kranbil kan komma fram.
Nu är allt klart och imorgon smäller det!!!
Plasta grunden 1
Plasta grunden 2

Husleverans

Nu har det börja landa delar till huset, inte mindre än två stora moduler står uppställda med vårt husnummer på.
Nu saknas det tre moduler till samt takstolar och diverse byggmaterial, men det kommer säkert på plats under morgondagen.
På Onsdag den 6 Maj kl: 07.00 kommer en kranbil börja ställa husdelarna på plats!
Just nu sitter vi som små barn som väntar på jultomten dagen innan julafton, det ska bli sååå spännande att se bygget fortlöpa!

Husleverans 1

Vattna garageplattan

Nu när garageplattan är gjuten och slipad några gånger är det bara att vattna den några gånger per dag.
Speciellt nu när det är så varmt och soligt ute, då gäller det att fukta upp den så inte cementen brinner för fort och spricker.
Här står byggherren själv och vattnar upp plattan där bil, skoter och fyrhjuling ska stå parkerade, eller hur Therese?
Garageplatta 1

RSS 2.0