Äppelskörd!

Årets äppelskörd är avklarad!
Total har det plockats 21st fina äpplen vilket var jävligt bra med tanke på att vi planterade träden i våras! Vill man smaka ett äpple är det först till kvarn som gäller!
Äppelskörd 1

Status övervåning

Här kommer lite bilder på övervåningen, har snart remsat(med glasfiberremsa) och spacklat ett första varv.
Det återstår bara att spackla sovrummet så ska jag börja med den oändliga slipningen, funderar på att hyra en slipmaskin, såkallad giraff för att underlätta något.
Här kommer lite bilder som det ser ut just nu...

På väg upp för trappan 1:
Trappan 1
På väg upp för trappan 2:
Trappan 2

Burspråket:
Burspråk 1

Takstolar och de stora fönstren 1:
Takstolar 1
Takstolar och de stora fönstren 2:
Takstolar 2

Fönster:
Fönster 1

Vy mot sovrum, skithus samt klädkammare:
Sov, skithus, klk 1

Elitseriepremiär

19.00 är det nedsläpp mellan Brynäs - Modo och Lukas sitter redan bänkad och väntar...
Elitserieprimär 1

Övervåningen färdiggipsad!!!!

Har nu i helgen med hjälp av Farsan och Martin äntligen gipsat färdigt övervåningen, otroligt skönt att gå vidare med nästa monent att remsa och spackla även om inte det är det roligaste som finns, eller(?) Vidare har det remsats och spacklats en hel del igår faktiskt, typ hälften om man höftar mellan tummen och pekfingret. Har dock inga bilder än, orkade inte gå upp och fotografera efter middagen. Bilderna kommer senare.

Nyvaken!

Ny nyvaken Lukas! Jag vet inte om han lyfter upp huvudet sådär för att träna eller om det beror på att han inte vill ligga med huvudet ner mot daddy cools madrass!?
Lukas

Första äppelskörden

Vi plockade första äpplet ikväll för att se om dom börjar bli mogna, det ska man tydligen se om man skär upp kärnhuset och tittar om kärnorna börjar gå över från vit färg till brun färg. I det här fallet var dom fortfarande vita och därför inte klar för skörd än!
Vi provsmakade ändå det skördade äpplet och det verkar vara en mycket god sort, fast det var lite väl syrligt nu. Enligt utsago ska denna sort vara ett utmärkt ätäpple med förnimmelse av hallonarom.
Vi gör ett nytt försök om några veckor och hoppas det är färdigt för skörd!

Äpple 1

RSS 2.0