Gräsmattan växer fort

Man får väl ändå se positivt på att det regnar en hel del, det är ju åtminstone bra för gräsmattan som börjar bli riktigt "flurig" och fin.
Gräsmattan 1


Målningen går frammåt

Eftersom det regnar nästan varje dag går det långsamt med målningen, man får passa på att måla mellan skurarna, men det går ju frammåt i alla fall.
Målning 1

Ett par dagars ledighet

Nu tar vi ett par dagars ledighet från allt slit nu när vi dessutom börjat jobba igen. Som tur är regnar det så vi slipper tom vattna gräsmattan :-)
Kanske tar vi tag i att kakla köket eller fortsätter grundmåla hus och garage frammåt helgen, beror lite på vädret.
Vi får nu istället spendera kvällarna framför vår nyinkopplade tv(säg inget till radiotjänst) med flera flashiga HD-kanaler eftersom vi fick prova på fullt utbud från vår leverantör.

Hallgolvet tar form

Idag har jag fogat klart hallgolvet så nu är det bara att torka av några gånger, sen ska jag silicona runt trappen och vid väggarna så vi får en flexibel fog, sen är det golvsockel och en list mellan klinkern och trägolvet, KLART OCH BETALT!

Nu åker vi på barnkalas i Bällsta!

Grattis Linn!
Hallgolv 1

Gräsmattan anlagd

Igår anlade vi klart vår gräsmatta, vi hade lånat vält och såmaskin(som vi inte använde pga tekniska problem), vi  kastade ut gräsfröna manuellt istället, i slänterna sådde vi ett gräs som heter "45" och resten tog vi gräsfröet "Royal", nu återstår det bara att vattna, och vattna och vattna och vattna och vattna och vattna och vattna och åter vattna.
Välta 1

Målardax...

Nu är färg, penslar och allt annat vi behöver inköpta, vi fick även en Quick Brush med på köpet som det ska bli spännande att testa. Idag har vi fått låna en vält så vi ska passa på att så gräs på hela tomten idag först och främst.
Målardax 1

Kakel och klinkers

Igår hade vi egentligen en rekreationsdag och började dagen genom att åka till Andersön för att bada och pressa och vila upp oss ordentligt eftersom vi börjar jobba på måndag och inte har hunnit vila något alls på hela semestern.
Efter lunchtid ringde de dock från kakelfirman och meddelade att vårt gröna kakel till köket kommit så vi åkte genast dit och hämtade kakel till köket samt klinkers till hallen samt primer, fix och fog och lånade en skärare.
Vi vet inte när vi börjar med att sätta det, men Martin kommer hem från Afghanistan och är säkert toksugen på att sätta hallen på fredag?

Idag ska vi försöka ta det lite lugnt, men passa på åka och köpa färg så vi kan måla huset utvändigt.
På måndag börjar vi jobba igen....... SUCK!!!

RSS 2.0